© BELGA

Karin Donckers start met zevende plaats op EK eventing

Karin Donckers en Fletcha van ‘t Verahof bezetten donderdag na de eerste dag dressuur op het EK eventing in het Poolse Strzegom de zevende plaats. De Duitse Bettina Hoy (Seigneur Medicott) voert de stand aan.

Donckers kreeg voor haar dressuurproef met het 12-jarig Belgisch warmbloed paard Fletcha van ‘t Verahof - een zoon van Vigo d’Arsouilles, de hengst waarmee Philippe Le Jeune in 2010 wereldkampioen werd - een score van 40,10 strafpunten. Bettina Hoy en Seigneur Medicott staan met 24,60 strafpunten aan de leiding voor de Franse combinatie Thomas Carlile/Upsilon (34,40 strafpunten) en de Duitse combinatie Julia Krajewski/Samourai du Thot (36,30). Joris Vanspringel staat met Lully des Aulnes op de 23e plaats (51,50), Kris Vervaecke en Hopper ten Hunsel zijn 31e (53,50).

Vrijdag wordt de tweede dag in de dressuur afgewerkt en komen met Xavier Snackers (En Silence Otrang), Giel Vanhouche (Figaro de Verby) en Lara De Liedekerke-Meier (Alpaga d’Arville) nog drie Belgische combinaties in actie. Zaterdag wordt de cross-country gereden, zondag staat de afsluitende jumping op het programma.