© AFP

Detry naar tweede ronde Paul Lawrie Match Play, Colsaerts uitgeschakeld

Thomas Detry heeft zich donderdag dankzij een 3&1 overwinning tegen de Spanjaard Eduardo De La Riva geplaatst voor de tweede ronde op het Paul Lawrie Match Play golftoernooi (EPGA/1 miljoen euro), dat wordt betwist op de Bad Griesbach-golfbaan in het Duitse Rotthallmünster. Nicolas Colsaerts verloor in de eerste ronde met 4&3 van de Chinees Ashun Wu.

Detry startte zijn ronde met een birdie op de eerste hole. Op de tweede hole moest hij een bogey op zijn kaart schrijven waarmee zijn Spaanse tegenstander Eduardo De La Riva langszij kwam. Na birdies op de holes zeven, tien en elf nam de 24-jarige Brusselaar drie punten voorsprong. Op de dertiende hole putte De La Riva een birdie weg, maar op de volgende drie holes noteerden beide spelers par. Op de zeventiende hole lukte Detry nog een birdie waarmee hij de wedstrijd won. In de zestiende finales neemt hij het op tegen de Spanjaard Nacho Elvira.

Voor Colsaerts liep het minder goed af. Zo zag de 34-jarige Brusselaar zijn tegenstrever, de Chinees Ashun Wu, drie punten voorsprong nemen en dit na tweede birdies van Wu, waarna Colsaerts een dubbele bogey moest incasseren op de vijfde hole. Op de zevende hole lukte Colsaerts een birdie, maar Wu nam met birdies op de holes tien en twaalf vier punten voorsprong. Colsaerts putte nog wel een birdie weg op de veertiende hole, waarna Wu met een birdie en een 4&3 overwinning het lot van onze landgenoot bezegelde.

Uitslagen eerste ronde Paul Lawrie Match Play, Rotthallmünster:

Ashun Wu (Chi)4&3Nicolas Colsaerts (Bel)

Thomas Detry (Bel)3&1Eduardo De La Riva (Spa)