© Photo News

Thomas Degand strandt op zucht van ritzege in Ronde van de Limousin, Gesbert blijft leider

De Fransman Cyril Gautier (AG2R) heeft donderdag de derde etappe in de Ronde van de Limousin (Fra/2.1) op zijn naam geschreven.

Na 184,7 kilometer tussen Saint-Pantaléon de Larche en Chaumeil haalde de 29-jarige Gautier het van onze landgenoot Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert) en zijn landgenoot Nicolas Edet (Cofidis) om zo zijn eerste zege van het seizoen te boeken. De Fransman Élie Gesbert (Fortuneo-Oscaro), die dinsdag de beste was in de openingsetappe, blijft ook na rit drie aan de leiding. Hij telt nog steeds 4 seconden voorsprong op zijn landgenoot Alexis Vuillermoz in het algemeen klassement. Vrijdag wordt de slotrit gereden in deze Ronde van de Limousin, een etappe over 168,9 kilometer met start in Saint-Julien en aankomst in Limoges.

Na 25 kilometer koers vormde zich een kopgroep met Thomas Degand, Grégory Habeaux, Cyril Gautier, Nicolas Edet, Romain Sicard, Garikoitz Bravo Oiarbide, Flavien Dassonville, Jérémy Bescond, Julien Antomarchi en Philipp Walsleben. Geen van allen vormde een gevaar voor leider Gesbert en zo mocht dit omvangrijke gezelschap zowat vier minuten voor de grote groep uitrijden waarin de mannen van Fortuneo-Oscaro het tempo regelden. Net na het ingaan van de laatste plaatselijke ronde van 21 kilometer trok Jérémy Bescond in de aanval.

Deze tempoversnelling was er teveel aan voor Flavien Dassonville en hij werd wat later opgeslokt door het peloton, maar ook voor Garikoitz Bravo Oiarbide, Philipp Walsleben en Grégory Habeaux ging het allemaal te snel. Op tien kilometer van de finish kregen we zes renners in de aanval: Degand, Gautier, Edet, Sicard, Bescond en Antomarchi. Zij mochten dan ook sprinten voor de ritzege en daarin haalde Gautier het van Degand.