© AFP

Victoria Azarenka past voor US Open omdat ze haar zoontje niet alleen wil laten

De Wit-Russische tennisster Victoria Azarenka neemt dit jaar niet deel aan de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen dat eind deze maand in het Amerikaanse New York van start gaat. De 28-jarige Azarenka, die naar de 204e plaats op de WTA-ranking is weggezakt, is onlangs gescheiden en wil de tijd nemen om nog wat juridische zaken met maar ex-man op te lossen, zo maakte ze donderdag bekend in een mededeling.

Azarenka beviel eind vorig jaar van haar kind Leo en maakte pas in juni haar rentree op de tenniscourts. Op Wimbledon bereikte ze de achtste finales. “Ik kan enkel deelnemen aan de US Open als ik Leo achterlaat in Californië en dat wil ik niet”, schreef de Wit-Russin. “Voor alle ouders is het lastig om een balans te vinden tussen een eigen carrière en je kind, maar die uitdaging wil ik graag aangaan. Niemand zou ooit die keuze moeten maken, we zijn sterk genoeg om het allebei aan te kunnen.”

Victoria Azarenka bereikte in het verleden reeds twee keer de finale van het US Open. In 2012 en 2013 verloor ze telkens van Serena Williams.