© Pexels

Tips om je glow weer terug te krijgen na een stevig festival

Hoewel je zonder twijfel mooi gemaquilleerd ronddartelde op de wei (al kwamen op dag 4 de panda-ogen waarschijnlijk piepen), is zo’n festival toch niet de beste remedie voor een mooie huid. Integendeel. Het stof, ongezonde voeding en véél alcohol zijn een regelrechte aanslag, maar dankzij deze tips zet je dat snel weer recht.

cityfashion

Hydrateer en scrub je lichaam

Vooral de tientallen cocktails, pintjes en champagneglazen die je rijkelijk achterover kieperden, zijn niet echt goed voor de vochtbalans van je huid. Je lichaam opnieuw hydrateren doe je met een heerlijke olie met krachtige ingrediënten. Om het stof en alle andere vuiligheid uit je lijf te krijgen, kan je jouw vel verzorgen met een lichaamspeeling. Hierdoor worden je dode huidcellen aan de oppervlakte verwijderd waardoor je huid weer glowy is en zacht aanvoelt.

Zorg voor een glowy gelaat

Vooral je gezicht krijg het hard te verduren. Het wordt constant blootgesteld aan gure weersomstandigheden en die kilo’s foundation en glitters doen je huid ook niet meteen goed. Daarom is het belangrijk om na een festival ook je gelaat een boost te geven met vochtinbrengende crèmes en serums. Zo zie je er in een mum van tijd weer fris, vitaal en zijdezacht uit!

Speel een beetje vals

Zorg er eerst voor dat je huid weer hersteld is en kies daarna voor een foundation die je onzuiverheden goed bedekt. Breng je laagje heel dun aan met een foundationkwast zodat je bacteriën niet opnieuw de kans geeft en je huid schoon blijft.

Smak!

Geen snellere en betere manier om je look te pimpen dan met lippenstift. Een geverfd zoenmondje doet je er meteen weer fris en aantrekkelijk uitzien en is op en top zomers.