© Esqualo

SOS Dresscode

Een uitnodiging met ingewikkelde modetermen als ‘black tie’ of ‘casual stadskledij’ kan je soms nog meer outfitstress bezorgen dan nodig. Zo sla je nooit de bal mis en past je outfit perfect binnen de dresscode! Uitprinten en in je kleerkast hangen? Doen!

cityfashion

Van Casual tot Formal

Casual stadskledij

Wanneer er dit op je uitnodiging staat, kan je opgelucht ademhalen. Alles kan! Van een fitted jeans met opvallende T-shirt tot zomerjurkje…Ook al is dit de meest losse dresscode, zorg ervoor dat je er altijd verzorgd uitziet.

Casual chic

Denk : je stadsoutfit met een upgrade. Een blouse, zwarte jeans of jurk met een paar hakken en juwelen zijn perfect voor deze dresscode. Platte schoenen kunnen eventueel wel, maar je sneakers laat je beter in de kast.

Business casual

Wat zou je dragen naar a day at the office? Precies! Bij de dresscode ‘business casual’ mag het iets gekleder, maar moet het toch nog even geschikt zijn voor een drankje met de collega’s. Een kokerrok of geklede broek met een blouse of hakken zijn altijd goed.

Business formal

Bij deze uitnodiging gelden dezelfde richtlijnen als bij ‘business casual’, maar werk je je outfit af met een blazer. Wil je op zeker spelen, kies dan voor een maatpak, chique blouse en een paar hakken, die zijn een must!

Als het wat meer mag zijn

Cocktail

Deze dresscode spreekt voor zich! Een cocktailjurkje of LBD, dat wat chiquer oogt dan het gemiddelde jurkje in je kleerkast, tot net boven of op de knie is het key-item van je look. Werk je outfit af met opvallende juwelen en hakken.

Black Tie Optional

Misschien wel de meest verwarrende term, maar in de praktijk makkelijk te stylen. Kies voor cocktailjurk uit luxueuze stof, blazer of maatpak en je zit op de perfecte golflengte van deze dresscode.

Black Tie

Een vloerlange jurk mag gerust tijdens een ‘black tie’ event. Toch wat too much? Een formele jurk tot net onder de knie, geklede vest en een paar hakken kunnen evengoed. Hou de woorden ‘net niet gala-chic’ in het achterhoofd en je zit goed met je keuze!

White Tie

Bij ‘white tie’ mag je all the way gaan. Om even te vergelijken: op de uitnodigingen van de jaarlijkse Oscars staat dezelfde dresscode. Een galajurk tot aan de grond, opvallende juwelen en hakken…Bij deze dresscode kan je outfit niet chique genoeg zijn!