© AFP

Portugese amateurclub wil Bolt aantrekken met sandwiches, gebak en bier

Sandwiches met varkensvlees, gebak, bier en boottochtjes over het water. Dat zijn de argumenten die de Portugese amateurclub Beira-Mar op haar Facebookaccount aanhaalt om de Jamaicaanse spurter Usain Bolt naar haar club te lokken. De ondertussen gestopte superster van de atletiek gaf recent nog aan een voetbalcarrière te willen beginnen en trainde in het verleden al mee met Manchester United en Borussia Dortmund. Op 2 september komt Bolt uit voor de Mancunians tijdens een wedstrijd voor het goede doel.

De club, die uitkomt in de provinciale Portugese reeksen, speelt ook nog eens in zwart-gele shirts, de kleuren van Jamaica. Indien Bolt in gaat op de uitnodiging zal hij wel zoals elke andere speler enkele regels moeten volgen. Medailles garanderen immers geen basisplaats, klinkt het met veel humor.

Beira-Mar, dat in het verleden ook geregeld in de Portugese eerste klasse vertoefde, zou met de komst van Usain Bolt niet aan zijn eerste stunt toe zijn. Ook Eusebio en Mario Jardel speelden in het verleden nog voor de club uit Aveiro.

Bolt drie maand out

Of Bolt nu tekent bij de Portugese amateurclub of niet, spelen zal er niet meteen inzitten voor de Jamaicaanse spurtbom. Bolt, die vorige week een punt zette achter zijn indrukwekkende atletiekcarrière, liep in zijn laatste race een scheur op in de hamstring. Dat maakte de atleet zelf bekend op Twitter. “Normaal gezien maak ik nooit medische gegevens bekend, maar ik merkte hoe mensen zich openlijk vragen stelden of ik wel geblesseerd was”, tweette Bolt.

Normaal gezien had Bolt begin september ook deelgenomen aan een voetbalwedstrijd voor het goede doel. Bolt zou er het truitje van Manchester United aantrekken en spelen naast iconen als Edwin van der Sar en Paul Scholes, maar de blessure gooit nu roet in het eten.