Disney wil dat jonge meisjes meer zijn dan prinsessen

Echte prinsessen hoeven niet op een prins te wachten voordat hun dromen uitkomen, ze kunnen het allemaal zelf waarmaken. Die boodschap wil filmproducent Disney meegeven in de nieuwe campagne ‘Dream Big Princess’.

vwh

Van Assepoester en Belle tot Sneeuwwitje: Disney werd er in het recente verleden van beschuldigd dat de klassieke prinsessen geen realistische rolmodellen zijn voor jonge meisjes. Maar nu komt het bedrijf met een campagne die de aandacht vestigt op echte meisjes en jonge vrouwen en hun dromen.

In de video, samengesteld door negentien fotografen uit vijftien landen, zien we kinderen en vrouwen die voetballen, surfen en coderen. “Het is belangrijk dat meisjes deze inspirerende verhalen zien, want er schuilt een beetje magie in ieder van ons”, zegt een van de dames in het filmpje. “Meisjes en jongens horen niet in een vakje te zitten. Je kunt worden wie je wil zijn en dat vieren”, klinkt het.

En er is meer: per foto die op de sociale media verschijnt met de hashtag #DreamBigPrincess wordt een dollar gedoneerd aan de Girl Up, een organisatie van de Verenigde Naties die zich inzet voor de gezondheid, veiligheid, opvoeding en leiderschap van meisjes in ontwikkelingslanden.

Meer over Disney

Niet te missen