Kalifa Coulibaly nu ook officieel voorgesteld bij Nantes

Kalifa Coulibaly vertrekt bij Gent en zet zijn carrière verder bij het Franse Nantes. De boomlange Malinese spits ondertekende er op donderdag een contract voor vijf seizoenen. De spits wordt er ploegmakker van Yassine El Ghanassy, vrijdagavond volgde de officiële voorstelling.

md,vdm, rahe

Het zijn drukke tijden voor voetbalmakelaar Mogi Bayat. Woensdag transfereerde Yassine El Ghanassy van KV Oostende naar Nantes, donderdag loodste hij nog een speler uit de Jupiler Pro League naar de Franse eersteklasser. Bayat vloog met AA Gent-spits Kalifa Coulibaly naar Nantes, waar de Malinese spits donderdagavond al een contract tekende voor vijf seizoenen. Vrijdag werd hij door Nantes gepresenteerd.

AA Gent had met de 21-jarige Oekraïense spits Roman Yaremchuk al een vervanger voor Coulibaly in huis. Coulibaly mocht weg omdat de Buffalo’s naast de miljoenen van de gemiste transfers van Neto en Foket grepen en daarom een lucratieve transfer welgekomen was. Coulibaly heeft de voorbije drie jaar twaalf Europese treffers gemaakt en was zo in het oog gesprongen van heel wat clubs, waaronder Nantes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.