© Photo News

Pineau stelt nieuwe wielerploeg voor met kopman Coquard en drie Belgen

Donderdag is de nieuwe wielerploeg Vital Concept van sportmanager Jérôme Pineau voorgesteld aan de pers. Bij de procontinentale ploeg zullen ook drie Belgen rijden: Bert De Backer, Kris Boeckmans en ), Jonas Van Genechten. Kopman wordt de Franse sprinter Bryan Coquard.

md, bvc

“We willen snel wedstrijden winnen”, klonk het ambitieus bij Jérôme Pineau. “We willen aan de grootste races ter wereld meedoen. We hebben de ambitie om deel te nemen aan de Tour van 2018. Tot afgelopen juli was Vital Concept nog partnersponsor van de Fortuneo-ploeg, maar het bedrijf besloot om een eigen ploeg op te richten. Fortuneo heeft op zijn beurt dan een partnerschap aangegaan met Oscaro en haalde klimmer Warren Barguil binnen.

Deze renners rijden volgend jaar voor Vital Concept:

Kevin Reza, Lorrenzo Manzin, Johan Le Bon en Marc Fournier (FDJ), Julien Morice en Bryan Coquard (Direct Energie), Bert De Backer (Sunweb), Kris Boeckmans (Lotto-Soudal), Quentin Pacher (Delko-Marseille Provence-KTM), Corentin Ermenault (Team Wiggins), Jonas Van Genechten en Yoann Bagot (Cofidis), Steven Lammertink (LottoNL-Jumbo), Jérémy Lecroq (Roubaix-Lille Métropole) en Justin Mottier (VC Pays de Loudéac).