© Photo News

Benzine voor het eerst in twintig jaar populairder dan diesel

In het eerste semester zijn voor het eerst sinds 1997 meer nieuwe benzine- dan dieselwagens verkocht in België, meldt sectorfederatie Febiac.

blg

Er werden 156.413 nieuwe bezinewagens ingeschreven, goed voor een aandeel van 48,5 procent en 150.021 nieuwe dieselwagens, goed voor 46,5 procent.

Het marktaandeel van dieselwagens is gedaald van 75,3 procent eind 2012 naar 51,8 procent eind 2016. Tijdens de eerste jaarhelft is het nu dus verder gezakt tot 46,5 procent. Paradoxaal genoeg blijft het marktaandeel van de dieselwagen op gewestelijk niveau het grootst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Op het gebied van wagens met een alternatieve aandrijving scoort Vlaanderen met 6 procent van de inschrijvingen duidelijk beter dan de andere regio's.

Ten opzichte van de eerste jaarhelft van 2016 steeg het aantal ingeschreven nieuwe voertuigen met 4,1 procent. Dat resultaat is vooral te danken aan Vlaanderen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was er een lichte stijging, in Wallonië een lichte daling.

De berlines, SUV's en breaks blijven veruit de populairste segmenten.