© Frans Vandueren

© Frans Vandueren

© Frans Vandueren

© Frans Vandueren

© Frans Vandueren

© Frans Vandueren

© Frans Vandueren

© Frans Vandueren

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kleine equipe maakt geslaagde reis naar weeshuis in Haïti

Bezieler Frans Vandueren maakte zijn 24ste reis naar het weeshuis Osjosma in Haïti. Hij was in het gezelschap van Christel, die in Het Weyerke (Heusden-Zolder) werkt en meeging om met de kinderen en jongeren te spelen. Ook Sarah, die op rootsreis ging elf jaar nadat ze in België geadopteerd werd, vergezelde hen.

Frans Vandueren

Samen met directeur Olès evalueerde Frans de stand van zaken en werden er voorbereidingen getroffen om in januari een heuse werkreis te organiseren. Dan wordt hopelijk een definitieve oplossing uitgedokterd voor het waterprobleem. Een nieuwe waterput staat op de planning en er wordt een pomphuis gebouwd om met drie pompen de drie gebouwen van water te voorzien, inclusief Sent An dat nog in de steigers staat.

Tijdens de reis werd de traditionele uitstap naar zee georganiseerd met aansluitend een bezoek aan de Oost-Vlaamse Jeannine De Beleyr die al meer dan 35 jaar in Haïti woont en werkt. De vier grotere meisjes die de uitstap mochten meemaken genoten volop. Een paar dagen later was het trouwens de beurt aan vier van de grotere jongens om de drie Belgen te vergezellen naar de westkust van het land op prospectie naar een alternatief voor de zeereis. In de naburige stad Gonaïves werd een leuk zwembad ontdekt. Papi Olès was in zijn nopjes met het bezoek, te meer omdat hij de reizigers kon vervoeren met het nieuwe busje dat geschonken werd door zijn dochter in de Verenigde Staten.

De kinderen en de jongeren maken het allemaal goed. Een aantal onder hen kregen van peter of meter een briefje en iedereen schreef er eentje voor de Belgische meters en peters.

Vzw Osjosma zoekt nog steeds naar peters en meters. Meer informatie op de website www.osjosma.be. De financiële steun is welkom om elke maand de eindjes aan elkaar te knopen. De vzw kan garanderen dat elke eurocent naar Haïti gaat ! Voor de stortingen vanaf 40 euro per jaar wordt een fiscaal attest uitgereikt.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio