© ISOPIX

Meer dan 13 jaar geleden verloor deze vrouw haar trouwring, hier is hij terug ... rond een wortel

Toen ze haar ring kwijtraakte in 2004 was ze er kapot van. Uit schaamte vertelde ze het ook enkel aan haar zoon en verzweeg ze het verlies voor haar echtgenoot. Deze week vond haar schoondochter bij het oogsten van worteltjes op de familieboerderij de ring echter terug. Een wortel was binnenin en rond de ring gegroeid, al had het niet veel gescheeld of het kleinood was meteen weer verloren gegaan.

nkdr

Toen de Canadese Mary Grams in 2004 haar ring verloor in het veld, verzweeg ze dat angstvallig voor iedereen behalve haar zoon. Meer dan tien jaar lang hield ze het geheim in stand dankzij een goedkopere vervangring waarmee ze deed alsof er niets gebeurd was. “Misschien heb ik niet gedaan wat juist was, maar je maakt je er zo druk in”, aldus de 84-jarige Mary.

© ISOPIX

Maandag kwam haar geheim echter - tot haar grote geluk - uit toen haar schoondochter Colleen wortelen aan het oogsten was. Een van de wortelen zag er wel heel vreemd uit. Daarom dacht ze die te voederen aan de hond. Door een gelukkig toeval gooide ze de rare wortel toch in haar emmer. Bij het wassen van de wortel ontdekte ze de kostbare lading pas.

De boerderij waar de zoon van Mary en zijn vrouw Colleen nu wonen, is al 105 jaar in het bezit van de familie. Mary zelf woont ondertussen in het nabijgelegen dorpje Camrose. Toen Colleen de ring terugvond en aan haar echtgenoot liet zien, wist die meteen dat het zijn moeders trouwring moest zijn.

“Ik zei haar dat we haar ring gevonden hadden in de tuin. Ze kon het niet geloven”, aldus Colleen. “Het was zo vreemd dat die wortel perfect door de ring heen gegroeid is.”

Voor Mary was het een emotioneel moment om na al die jaren weer haar echte trouwring te kunnen vasthouden. Terwijl de familie toekeek, waste ze hem verder af en stak ze hem aan haar vinger. Hij paste nog net zo goed als toen haar echtgenoot haar de ring gaf. “We waren aan het giechelen en lachen. Hij paste. Na zoveel jaren paste hij”, aldus Mary.