© Photo News

Team Sky haalt twee Spanjaarden binnen

Team Sky heeft donderdag de komst van de Spanjaarden Jonathan Castroviejo (Movistar) en David de la Cruz (Quick Step Floors) officieel bekend gemaakt.

De 30-jarige tijdrijder Castroviejo komt over van Movistar en tekende bij het Britse WorldTour-team een contract van drie seizoenen. Castroviejo, een Bask, werd al twee keer Spaans kampioen tijdrijden in zijn carrière (2013 en 2015) en werd vorig seizoen in Plumelec nog Europees kampioen tijdrijden.

“Ik kijk er naar uit deel uit te maken van dit team”, verkondigde Castroviejo. “Iedereen kent de sterkte van Sky. Ik hoop zelf mijn bijdrage te kunnen leveren aan nieuwe successen in de toekomst.” Team Sky zag woensdag klimmer Mikel Landa de omgekeerde beweging maken en Sky verlaten voor Movistar. Ook sprinter Elia Viviani verlaat Sky. Hij trekt naar Quick Step Floors.

Ook transfer van De la Cruz afgerond

Op zijn beurt haalde Team Sky dan weer een renner bij Quick Step Floors weg: David de la Cruz. De 28-jarige Spanjaard werd vorig jaar zevende in de Vuelta en won er een etappe. Dit jaar pakte De la Cruz ook een ritzege in Parijs-Nice. Onlangs werd hij derde in de Vuelta a Burgos. Hij is de kopman van Quick Step Floors in de komende Vuelta.

© Photo News