El Ghanassy verlaat KV Oostende en trekt naar Frankrijk

Yassine El Ghanassy verlaat KV Oostende en trekt naar het Franse Nantes. De transfer van de voormalige Rode Duivel is donderdag beklonken. Bij Nantes komt de 27-jarige dribbelaar onder de vleugels van trainer Claudio Ranieri.

jug, md

El Ghanassy arriveerde anderhalf jaar geleden vanuit het Noorse Stabaek IF transfervrij in Oostende. Hij kreeg van de kustploeg eerst een prestatiegericht contract om zich te bewijzen, maar kreeg nadien een contractverbetering.

De 27-jarige dribbelaar met Marokkaanse roots kende een moeilijk seizoenbegin omdat hij niet altijd in de pas liep, maar kwam de laatste weken weer beter uit de verf. FC Nantes begon met nul op zes erg slecht aan de Ligue 1. Claudio Ranieri, de kampioenenmaker van Leicester City, is er trainer.

Oostende-trainer Vanderhaeghe vindt het vertrek van El Ghanassy trouwens niet al te erg. “Met het vertrek van El Ghanassy kan ik leven. Of Yassine enkel nog goed presteerde om elders meer te verdienen weet ik niet. Als het zo was is hij in zijn opzet geslaagd. Zowel hij als Cyriac kreeg kansen van mij, maar ze zijn verleden tijd. We doen verder met de jongens die hier zijn.”