© Photo News

Piqué: “Voor het eerst in negen jaar voel ik me echt minder dan Real”

FC Barcelona verloor de laatste jaren wel vaker van Real Madrid, maar de manier waarop het woensdag in de return van de Spaanse Supercup onderuit ging in het Santiago Bernabeu-stadion (2-0), deed bij de spelers van de Catalaanse club veel pijn. Verdediger Gerard Piqué liet weten erg teleurgesteld te zijn.

“We zitten niet in ons beste moment, en zijn ver verwijderd van het niveau dat we bij dit team en bij deze club gewend zijn. Voor het eerst voelden wij dat Real Madrid superieur was”, zei Piqué.

Voor Real was het, na winst van de Europese Supercup, al de tweede prijs dit seizoen. Vanwege de schorsing van Cristiano Ronaldo mocht Marco Asensio woensdag vanaf het begin meedoen. Na vier minuten opende de aanvaller al de score, nadat hij zondag in de eerste ontmoeting in Camp Nou (1-3) ook al een van de treffers van Real voor zijn rekening had genomen. Bijna vanuit stand krulde hij woensdag de bal vanaf zo’n 30 meter met links over doelman Marc-André ter Stegen. “Die treffer van zondag was fraai, maar deze ook”, aldus Asensio. “Ik ga er dit seizoen alles aan doen zoveel mogelijk minuten te mogen spelen.”

Real-coach Zinedine Zidane van Real Madrid bleef rustig na de vele positieve commentaren woensdag. “De eerste helft was spectaculair. We zijn het seizoen goed begonnen, maar we hebben nog een lange weg te gaan.”