© AFP

Nadal zet opmerkelijke reeks neer tegen Gasquet

Het lukt Richard Gasquet (ATP 29) in wedstrijden tegen Rafael Nadal maar niet om een keer te stunten. De Franse tennisser stond woensdagnacht voor de vijftiende keer in zijn loopbaan tegen de Spaanse nieuwe nummer één van de wereld, en opnieuw ging hij vrij kansloos onderuit.

Nadal was in de tweede ronde van het Masters 1.000 toernooi in Cincinnati (hardcourt/4.973.120 dollar) met 6-3 en 6-4 te sterk. Niet alleen won Nadal alle vijftien vorige ontmoetingen, het is ook alweer bijna tien jaar geleden dat Nadal tegen Gasquet een set afstond.

“Dit was een perfecte start van het toernooi voor mij”, aldus Nadal na afloop, die in de eerste ronde nog niet in actie hoefde te komen. In de derde ronde stuit Nadal op zijn landgenoot Albert Ramons-Vinolas, die de Luxemburger Gilles Müller uitschakelde.

Nadal is vanaf maandag opnieuw de nummer één van de wereld. Hij lost Andy Murray af. De Schot ontbreekt in Cincinnati wegens een heupblessure. Nummer drie van de wereld, Roger Federer, is er ook niet bij vanwege rugproblemen.

Zverev meteen out

De Duitser Alexander Zverev (ATP 7), die ook vrij was in de eerste ronde, moest verrassend het onderspit delven tegen thuisspeler Frances Tiafoe (ATP 87). Zverev verloor in drie sets (4-6, 6-3 en 6-4). Vorig weekend schreeft Zverev nog het Masters 1.000 toernooi in Montréal op zijn naam door Roger Federer in de finale te verslaan.

Bekijk hier alle uitslagen en volg alles LIVE.