Gijzeling in gebouw van Nederlandse radiozender voorbij: verdachte opgepakt

Print

Een man heeft donderdagochtend een vrouw een tijdje gegijzeld gehouden in het gebouw van de Nederlandse radiozender NPO 3FM. De man werd intussen opgepakt, zo meldt de politie. De vrouw, een medewerkster van NPO, wordt opgevangen door de hulpdiensten, maar is ongedeerd.

“Een man bedreigde iets na 8 uur een vrouw op straat”, aldus de politie. Hij nam de vrouw, een medewerkster van NPO, vervolgens mee naar binnen in het gebouw in het Mediapark in Hilversum.

De politie kwam massaal ter plaatse en sprak van een “ernstig incident”. Op de parkeerplaats werd een mes gevonden in de buurt van een tas en een zwarte wagen waarvan de deuren openstonden, werd onderzocht.

Rond 9 uur arriveerde er een arrestatieteam. Een onderhandelaar kwam ter plaatse om de situatie te de-escaleren. Iets voor half tien was de gijzeling voorbij. De verdachte werd opgepakt en de vrouw werd opgevangen en nagekeken door het ambulancepersoneel.

De uitzendingen van NPO 3FM gingen de hele tijd gewoon door: dj Domien Verschuuren maakte - zoals eerder gepland - radio vanop een camping in Renesse (Zeeland). De nieuwslezers zaten wel in de studio, maar konden gewoon hun werk doen. De man en de vrouwen zouden op een andere verdieping hebben gezeten. Er was ook niet veel volk aanwezig in het gebouw.