© Photo News

Na de blamage tegen Real: FC Barcelona heeft twee toptransfers bijna rond

Het duurt niet lang meer voordat FC Barcelona Philippe Coutinho van Liverpool en Ousmane Dembélé van Borussia Dortmund aan de selectie toevoegt. Na de nederlaag van woensdagavond in de terugwedstrijd van de Spaanse Supercup tegen Real Madrid (2-0), zei manager sportzaken Pep Segura dat beide transfers bijna zijn afgerond.

De wereldgoal van Marco Asensio tegen FC Barcelona al gezien? Bekijk hem hier.

“We zijn nu aan het praten over de voorwaarden. Wanneer het precies wordt rondgemaakt kan ik nu nog niet zeggen, maar we hopen en denken dat ze snel spelers van Barcelona zullen zijn”, aldus Segura tegen de Spaanse televisiezender TV3.

De manager hoopt met zijn woorden de fans van Barcelona voorlopig rustig te houden. De bekerwinnaar werd zowel zondag in Camp Nou (1-3) als woensdag in Madrid (2-0) te kijk gezet door Real. Na het vertrek van Neymar naar Paris Saint-Germain is het bij Barcelona wachten op versterkingen. Wel voegde de club van trainer Ernesto Valverde de voorbije week middenvelder Paulinho voor 40 miljoen euro aan de selectie toe. "Voor het eerst voelde ik ons inferieur aan Real Madrid", reageerde boegbeeld Gerard Pique (30) woensdagavond omonwonden na de verloren supercup tegen Real Madrid. 'We zijn momenteel niet op ons best, niet als team en als club. Dit is een lang proces en er is ruimte voor verbetering. We moeten nu de rangen sluiten en vooruit kijken."

Liverpool en Borussia Dortmund weigeren vooralsnog mee te werken aan de transfers. Volgens Engelse media heeft Liverpool al een bod van 100 miljoen euro van Barcelona op Coutinho geweigerd. Dembélé is bij Dortmund voorlopig geschorst omdat hij zonder toestemming een training oversloeg. Volgens Duitse media wil de club van coach Peter Bosz ook minimaal 100 miljoen euro hebben voor de twintigjarige Dembélé.

© Photo News