© McLaren F1 team

Stoffel Vandoorne: "Elke race gaat het beter"

Stoffel Vandoorne vindt dat hij elke race "grote stappen" vooruit zet na een moeilijk begin van zijn debuutseizoen in de Formule 1.

F1journaal.be

Vandoorne werd met veel verwachtingen aangekondigd bij McLaren, dit nadat hij op dominante wijze kampioen werd in de GP2 en indruk maakte als vervanger van Fernando Alonso tijdens de GP van Bahrein in 2016.

Door de problemen bij Honda kende Vandoorne een moeilijk begin van zijn eerste seizoen in de Formule 1. Hij wist geen enkel punt te scoren tijdens de eerste tien races. Net voor de zomerpauze wist de Belg dan toch zijn eerste punt te scoren in Hongarije, wat volgens teambaas Eric Boullier komt door "veel toegewijd en hard werk" van zijn jonge rijder.

"Met de ervaring die ik nu heb, kan ik de wagen in de richting duwen die ik wil", blikt Vandoorne terug op zijn eerste seizoenshelft'. "Ik denk dat de laatste races erg goed waren, kijkend naar mijn prestaties. Ik had dezelfde snelheid als Alonso, wat positief is."

"Elk weekend boek ik nog veel progressie en ik werk hard met het team om de dingen naar mijn kant toe te trekken, om de wagen beter bij mijn rijstijl te laten passen. Ook het indelen van de vrije trainingen, het indelen van het hele weekend in het algemeen gaat de goede richting uit."

Vandoorne beseft dat de problemen bij Honda ervoor zorgden dat het moeilijker was om zich aan te passen aan de MCL32, maar de recente prestaties maken hem positief.

"De start van het seizoen was moeilijk, niet alleen voor mij, maar voor het volledige team. De vele problemen zorgden ervoor dat we weinig konden rijden. Ook van mijn kant duurde het wat langer om echt te begrijpen wat ik van de wagen nodig had, door de problemen met de krachtbron."

"De laatste tijd kenden we minder problemen. We hebben veel samengewerkt met de ingenieurs. Alles wat we gedaan hebben was een goede stap in de juiste richting. We hebben goede progressie geboekt. Ik denk wel dat we nog veel kunnen verbeteren. Er komen nieuwe onderdelen aan, dat is dus veelbelovend voor de komende races."

Het doel van Vandoorne en McLaren is dan ook om "vaker het vierde beste team" te zijn tijdens de tweede helft van het seizoen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: