AUtosport

24 Uur van Zolder is begonnen

Met een parade naar het centrum van Zolder zijn gisteren de feestelijkheden rond de 24 Uur van Zolder begonnen. De 43 deelnemende auto’s reden in konvooi van het circuit naar het Heldenplein, waar ze voor het publiek tentoongesteld werden. Om 18 uur vond in het gemeentehuis de verplichte rijdersbriefing plaats met alle piloten, waaronder de debutanten Tom Boonen en Michael Roskam.

mc,Tickets: vandaag gratis, weekend 30-35€. Info: circuit-zolder.be.

Vandaag begint de sportieve strijd met vrije trainingen in de voormiddag en kwalificatie-uurtjes om 13.10 en 15.50 uur. Om 19.30 uur volgt de verplichte nachttraining van 180 minuten, waarin elke rijder zijn rondjes in het donker moet afleggen. De apotheose wordt de superpole van 23 tot 23.45 uur; de tien snelste wagens strijden dan voluit om de beste en mediageniekste startplaats te veroveren.

Vrijdag is rustdag. Zaterdag begint de race om 16 uur. In het voorprogramma rijden de Cup & Tourenwagen Trophy en de Ferrari Club Deutschland.

De race komt dit jaar live op Eleven Sports: zaterdag van 15.15 tot 22 uur, zondag van 10 tot 17 uur. Tussendoor is er een livestream op belcarendurance.be.