© Kurt Van der Elst

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

kivh

Openluchtspektakel van Cie Cecilia

Compagnie Cecilia is te gast in Tongeren met haar openluchtspektakel ‘Zingarate’ van Arne Sierens. Zingarate is Italiaans voor ‘zware kloterij’, het stuk is een woeste ode aan de opera ‘Rigoletto’ van Verdi en aan Italiaanse films uit de jaren 70. Het publiek reist mee met een middeleeuws wagenspel dat zich afspeelt op een vrachtwagen, gebracht door heftige maar goedhartige smeerlappen uit een stad van alle tijden.

Op 17/08 om 20 uur op het Kazerneplein in Tongeren. Een toegangsticket kost 5 euro.

Moment.tongeren.be

Wandeling op ‘De Purp’ren Hei’

Toerisme Zonhoven organiseert een wandeling door de Teut. Op het einde van de zomer kleurt het landschap paars, zo ver het oog reikt. De laatste jaren wordt er bovendien hard gewerkt om de heide in het natuurreservaat in ere te herstellen. De purperen heidevelden zijn vaak een bron van inspiratie voor schilders en dichters.

Vertrek op 17/08 om 14 uur aan de parking van de Teut op de kruising Donderslagseweg en de Teutseweg. Gratis.

www.zonhoven.be

Pop-upconcert YES Camerata

YES Camerata, een jong en bruisend strijkersensemble opgericht door Hasselaar Wim Ilsen, geeft vanavond tijdens de Virga Jessefeesten een pop-upconcert. Veertien jonge en ambitieuze musici uit heel Europa spelen zonder dirigent en rechtstaand. Vanmiddag kan je al een open repetitie bijwonen voor het feestconcert komende zaterdag, met werk van Mozart, Britten en Dvorák.

Op 17/08 van 14.30 tot 18 uur open repetitie in het Conservatorium van Hasselt. Om 20 uur pop-upconcert op het Capucienenplein in Hasselt. Gratis toegang.

www.yescamerata.eu

Terrasfilm ‘El Olivo’

Vanavond speelt in kasteelhoeve De Kerckhem in Nieuwerkerken de terrasfilm ‘El Olivo’, een tragikomedie over een Spaanse familie die een emotionele reis maakt om een tweeduizend jaar oude olijfboom te recupereren. Later volgt in de reeks Terrasfilms ‘De Behandeling’, op vrijdag in Wellen en op zondag in Bilzen. Zaterdag is ‘Fantastic Beasts and where to find them’ te zien in Maaseik.

Zie voor alle data, uren en locaties de website.

www.terrasfilms.be

Op sprookjestocht in de bib

Op de jeugdafdeling in de bibliotheek van Genk kunnen kinderen en hun ouders kennismaken met sprookjesfiguren uit papier-maché, gemaakt door Micheline Vandervreken. Maar pas op, want er is een heks gesignaleerd. Je kan in de bib op zoek gaan naar de heksenschat door de sprookjestentoonstelling te bekijken en leuke opdrachten uit te voeren. Via fototips kom je uiteindelijk bij de schat terecht. Een leuke activiteit bij slecht weer.

Nog tot 27/08 in de bib van Genk, Stadsplein 3 in Genk. Gratis toegang.

www.genk.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio