Diepenbekenaar met clusterhoofdpijn gevolgd door bekende documentairemaker

Print
Diepenbekenaar met clusterhoofdpijn gevolgd door bekende documentairemaker

Foto: VRT

Diepenbeek -

De Diepenbekenaar Peter Ketelslegers is binnenkort te zien in een nieuwe Eén-documentaire van Eric Goens, bekend van ‘Het Huis’.

In de nieuwe docuserie ‘Bargoens’ volgt de documentairemaker acht personen met telkens een uniek verhaal. “Alle acht komen ze uit totaal verschillende werelden. Wat hen verbindt is het feit dat ze allemaal vechten. Voor erkenning, voor hun vrijheid, tegen een ogenschijnlijke onoverwinnelijke vijand. Ze zijn aan de kant gezet door de maatschappij, omdat ze afwijken van de gangbare opvattingen, omwille van een ziekte, een overtuiging of een foute keuze. Ze spreken een taal die niemand begrijpt of wil begrijpen”, aldus Eén.

“Bargoens wordt een rollercoaster aan emoties voor de kijker: verontwaardiging, ontroering, boosheid, medeleven… . Het zit er allemaal in. Het Bargoens is eigenlijk een soort dieventaal. Vandaar de titel van de reeks: hier staat het voor een taal gesproken door mensen die door niemand worden begrepen”, voegt Goens toe.

Naast Peter Ketelslegers worden ook poolreiziger Alain Hubert, die vecht om zijn poolbasis te kunnen houden, Stijn en Sven die in de gevangenis zitten, Lieven die vecht om zijn Poolse adoptiezoon bij zich te kunnen houden, kluizenaar Stan, Pieter Aspe die vecht tegen eenzaamheid en voetballer Kevin die kiest voor een carrière in Azië in plaats van het grote geld aan bod.

Bargoens, vanaf dinsdag 29 augustus op Eén.