Seks & Relaties

Vrouw krijgt huwelijksaanzoek en ring van 1.500 euro, maar doet haar beklag

Print
Vrouw krijgt huwelijksaanzoek en ring van 1.500 euro, maar doet haar beklag

Foto: Shutterstock

Een vrouw doet haar beklag op Mumsnet, een forum waar mama’s anoniem ervaringen kunnen uitwisselen. Ze is ten huwelijk gevraagd, zei “ja” en kreeg een verlovingsring, al die voldoet die niet aan haar wensen. De toekomstige bruid uit kritiek, maar krijgt vooral veel wind van voren.

De vrouw kreeg een ring met een klein diamantje en ook de kleur en de vormgeving is totaal niet naar haar smaak. “Ik kreeg een diamanten solitaire in wit goud. Ik was zo blij met zijn aanzoek, maar teleurgesteld toen ik de ring voor het eerst zag. Het eerste wat in me opkwam, is dat het sieraad heel klein is. De kleur van het goud, de vormgeving, de kleine steen en redelijk forse houdertjes samen zijn niet wat ik wilde”, schreef ze in haar bericht. “Zijn loon bestaat bijna uit zes cijfers en hij is meestal erg vrijgevig. Ik heb de rekening gezien en kwam erachter dat hij maar 1.300 pond (1.426 euro) neertelde voor de ring. Dat is veel minder dan ik verwachtte dat hij zou spenderen aan zo’n belangrijk sieraad”, voegt ze eraan toe.

Samen kiezen

“Als ik het opbiecht zal hij teleurgestelder zijn dan ik, want in zijn ogen past de ring en is er niets mis mee. Een collega vertelde hem ook dat wanneer een vrouw moeilijk doet over de ring, ze niet de juiste match is voor de man die hem schenkt. Ik had de ring eerlijk gezegd liever samen gaan uitkiezen. Dat kon een bijzondere dag worden voor ons en ik zou een ring hebben die we beiden mooi vinden. Het is toch belangrijk dat je een juweel dat je voor de rest van je dagen moet dragen erg mooi vindt? En dat is nu niet het geval. Heeft iemand anders dit al meegemaakt en hoe hebben jullie gereageerd”, vroeg de vrouw.

Storm van kritiek

Het bericht lokte veel reacties uit, maar die gaven niet allemaal een antwoord op haar vraag. Integendeel: de vrouw kreeg kritiek op haar klacht en velen bestempelden haar als “hebberig” en “ondankbaar”. “Je lijkt me de ergste persoon ter wereld. Het maakt toch niet uit hoeveel iemand verdient? Ik hoop dat hij je dumpt, of dat dit een grapje is”, laat een gebruiker weten. “De collega van je lief had gelijk”, staat er nog. “Moest je niet tevreden zijn met de stijl van de ring, dan zou ik begrijpen dat je dat voorzichtig aan de man wil brengen. Maar jij wil gewoon een grotere diamant en dat maakt je zeer hebberig”, laat iemand anders weten. “Misschien moet je begrijpen dat de ring niet garant staat voor een goed huwelijk”, passeerde ook de revue. Sommige mensen kunnen zich inleven in de vrouw haar situatie en laten weten dat ze ook geen sieraad zouden willen dragen dat ze niet graag zien. “Ik zou mijn man nog geen winterjas voor me laten uitkiezen, laat staan een ring.” De vrouw heeft het bericht intussen verwijderd.

Vrouw krijgt huwelijksaanzoek en ring van 1.500 euro, maar doet haar beklag
Foto: Mumsnet

Niet te missen