Helmut Lotti brengt met nieuwe single hulde aan The King

Print
Helmut Lotti brengt met nieuwe single  hulde aan The King

Foto: Johan Jacobs

Op 16 augustus 1977 overleed Elvis Presley. Veertig jaar na het overlijden van zijn grote idool en vijftien jaar na zijn succesvolle album ‘My Tribute To The King’, brengt Helmut Lotti opnieuw hulde aan Elvis. Met zijn nieuwe single ‘I’ve Got Confidence’ kiest Helmut niet voor een vanzelfsprekend, platgetreden Elvis-pad, maar een song van The King uit 1972 - vijf jaar voor zijn dood - waarin de geest en drive van Presley in grote mate vervat zit. ‘I’ve Got Confidence’ is meteen de voorloper van een nieuw album van Helmut Lotti, dat op 15 september 2017 in de winkel zal liggen.

“Elvis is en blijft mijn grote idool en loopt ook als een rode draad doorheen mijn carrière”, zegt Helmut Lotti. “Alles begon voor mij in 1989 met m’n 3de plaats in de Nederlandse versie van de Soundmixshow, die ik behaalde met ‘My Boy’ van Elvis. In 2002 bracht ik het album en de “rockumentary”/dvd ‘My Tribute To The King’ uit, een project dat me zeer na aan het hart ligt en waar ik nog altijd met veel voldoening op terugkijk.Voor mij was de keuze voor ‘I’ve Got Confidence’ als nieuwe single snel gemaakt. Het is misschien niet meteen het meest bekende nummer van Elvis, maar het behelst voor mij wel perfect zijn geest en de drive die hij had. Ik breng nog steeds Elvis-nummers tijdens mijn concerten en zal dat ook blijven doen. Elvis Presley mag en zal nooit vergeten worden, en zolang zijn muziek leeft, leeft The King!”, besluit Lotti.

Op 25 november 2017 keert Lotti ook terug naar de plek waar zijn ongeëvenaarde Goes Classic-saga ooit begon en concerteert hij in de inmiddels subliem gerenoveerde Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Tickets & info ‘Helmut Lotti - The Comeback Concert’: www.gracialive.be