Virga Jesseommegang uur later door slechte weersvoorspelling

Print
Hasselt -

Het startuur van de avondommegang van de Virga Jessefeesten werd dinsdag verlaat van 19.30 naar 20.30 uur. Die beslissing werd die middag genomen door het Virga Jessecomité, in overleg met de stads- en hulpdiensten en was een gevolg van de voorspelde weersverwachtingen.

De organisatie wilde geen risico nemen en stelde de veiligheid voorop. De ommegang week ook af van het normaal voorziene parcours. De nieuwe route liep via de Koning Boudewijnlaan naar de tribunes aan het Kolonel Dusartplein, om vervolgens rechts de Maastrichterstraat in te slaan en daarna langs de Vismarkt, de Fruitmarkt, de Hoogstraat en de Demerstraat te passeren. De ommegang werd rond 22 uur ontbonden op het kruispunt van de Demerstraat en de Martelarenlaan.

De zone rond het nieuwe parcours in het stadscentrum werd ook een uur later dan gepland afgesloten, van 16.30 uur tot 23 uur. Omwille van het verkorte parcours bleven de parkings Molenpoort, TT en Kolenkaai gewoon geopend. De Dusartparking, de parking op de Vildersstraat en de parking Kapermolen waren volledig afgesloten van 16.30 uur tot 23 uur.

Virga Jesseommegang uur later door slechte weersvoorspelling
Foto: dj

Lees meer over de Virga Jessefeesten