Veel volk op tweede Virga Jesseommegang in Hasselt

Print
Hasselt -

In Hasselt is zondagnamiddag de tweede Virga Jesseommegang door de straten getrokken. Het bleef droog en daardoor stond er zichtbaar meer volk dan vorige zondag in het stadscentrum. Ook kardinaal De Kesel zat in de tribunes net als de pauselijke nuntius. Voor de start van de ommegang werd een man opgepakt die zich verdacht gedroeg. Hij werd voor verdere controle meegenomen naar het politiekantoor.

Net zoals vorige week waren er geen verkeersproblemen door de ommegang. “De parkings stonden wel voller dan vorige zondag”, klinkt het bij de politie. “De IKEA-parking, van waaruit pendelbussen bezoekers naar de binnenstad brachten, was voor de helft gevuld. 4.000 bezoekers maakten gebruik van de pendelbussen. Dat zijn er 500 meer dan vorige week.”

De politie moest voor de start van de ommegang wel 13 voertuigen takelen die nog geparkeerd stonden op het parcours. Er werd ook een man opgepakt die zich verdacht gedroeg. Hij werd voor verdere controle meegenomen naar het politiekantoor. Aan het einde van de ommegang raakte een deelnemer dan weer lichtgewond nadat hij werd aangereden door een praalwagen.

De Hasseltse binnenstad blijft nog tot 23u afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dinsdag om 19u30 is er een avondommegang.

Lees meer over de Virga Jessefeesten