Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Print
Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Foto: Kapitein Winokio

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

Bilzen wordt Tureluurs

Zondag is het tijd voor het knotsgekke kinderevenement Tureluurs. De organisatoren heten alle kinderen tussen 3 en 12 jaar welkom in het centrum van Bilzen voor een middag vol plezier. Voor de durfallen is er een avonturenberg, er zijn springkastelen, er is zelfs een Tureluursstrand. Er is nog veel meer te beleven met Theater Froe Froe en optredens van Kapitein Winokio, De Piepkes en de Crazy Disco Show.

Op 13/08 van 14 tot 20 uur in het centrum van Bilzen. Gratis toegang. Meer info: www.bilzen.be/tureluurs

Zing mee met Zomernoten

Zomernoten is een vijf uur durende mix van meezingers, covers en eigen nummers. Op het podium staat Bandit, voor het eerst op het podium van Zomernoten. Ook Vlaanderen Zingt komt naar Houthalen met een speciale Limburg Zingt-editie met Maarten Cox en zijn muzikanten. Het feest wordt afgesloten in stijl met veel ambiance en De Romeo’s.

Op 13/08 van 16 tot 21 uur op het John Cuppensplein in Houthalen-Centrum. Inkom is gratis. Meer info: www.zomernoten.be

Fietsen in het land van Loon

Landelijke Gilden organiseert een fietstocht door de streek van Borgloon, Alken en Wellen. Je kan kiezen tussen een grote en kleine ronde en starten op drie plaatsen. Zo zijn er fietstochten van 32 en 46 kilometer. Dit jaar is er ook een wandeltocht. Die start enkel vanuit de startplaats in Wellen.

Op 13/08, vertrekken kan vanaf 9 uur in Hoeve Maris, Laagsimsestraat 98 in Alken, fruitbedrijf Ketelslegers, Langegrachtstraat 17 in Borgloon, en Aardbeienbedrijf Royen, Langenakkerstraat 132a in Wellen. Deelname kost 3 euro, kinderen onder 12 jaar gratis. Meer info: www.fietseninhetlandvanloon.be

33ste Internationaal Folklorefestival

Hasselt is dit weekend de ontmoetingsplaats voor volksdansers en muzikanten uit alle windstreken. Zo zijn het dansgezelschap Alma Guarani uit Paraguay, 'espól Elk uit Polen, Sikania Folk uit Sicilië, Mei Chiang uit Taiwan en vele anderen te gast. Vanmiddag zijn er straatoptredens in het centrum. En verder staan er de komende dagen nog heel wat optredens gepland in de festivaltent.

Van 13 tem 15/08 in de Prinsenhofstraat in Kuringen. Het volledige programma en info over ticketprijzen is te vinden op de website. Meer info: www.folklorefestivalhasselt.be

Proeven van Palati

Zondag organiseert INpelt het eerste smaakfestival. Lokale restaurateurs en foodtrucks bereiden de lekkerste hapjes op Palati. Verder kan je in een pop-up café in Overpelt meer dan dertig speciale bieren degusteren, Bosland Tree Gin en jenever van de Korhaan proeven en er is een wijn- en cavabar. De bands Shoosh en The Dirty Niners zorgen voor muziek. Goochelaars brengen een vleugje magie.

Op 13/08 vanaf 10 uur in de pastorietuin, Kerkdijk in Overpelt. Gratis toegang. Meer info:

www.facebook.com/INpelt