© REUTERS

IOC stelt Belg Ingmar De Vos voor als nieuw lid

De uitvoerende raad van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zal op zijn 131e bijeenkomst in de Peruaanse hoofdstad Lima (13-16 september) negen kandidaten voorstellen om het IOC te vervoegen. Dat heeft de instantie vrijdag bekendgemaakt. Een van de kandidaten is de Belg Ingmar De Vos, momenteel voorzitter van de Internationale Ruitersportfederatie (FEI).

Vijf van de negen voorgestelde personen zijn zogenaamde individuele leden, terwijl de vier overige, zoals het olympisch Handvest voorschrijft, een nationaal olympisch comité of internationale federatie vertegenwoordigen.

De 54-jarige De Vos zal namens de Internationale Ruitersportfederatie (FEI) zetelen, en de Fransman Jean-Christophe Rolland voor de Internationale Roeifederatie (FISA). De Chileen Neven Ivan Ilic Alvarez en Khalid Muhammad Al Zubair uit Oman zijn verbonden aan een nationaal olympisch comité. Baklai Temengil van Palau, de Tsjech Jiri Kejval, de Noor Kristin Kloster Aasen, de Thai Khunying Patama Leeswadtrakul en Luis Mejia Oviedo van de Dominicaanse Republiek vormen de individuele leden.

Het IOC laat weten kandidaten te hebben geselecteerd “die voldoen aan de vereiste vaardigheden en de ambitie hebben om de olympische beweging in de toekomst te versterken”.

Het IOC maakte tot slot bekend dat de Zuid-Koreaan Kun-Hee Lee, die gezondheidsproblemen heeft, zich zal terugtrekken als IOC-lid.