De mama van Ruben is wanhopig op zoek naar dictafoon waarmee haar gehandicapt zoontje communiceert

De mama van Ruben is hopeloos op zoek naar de dictafoon van haar zoon. Hij is die verloren op de trein en is van “onschatbare waarde”. Ruben heeft een beperking en kan niet communiceren met onbekenden, daarom staat het toestelletje vol met ingesproken woorden en zinnen.

adm

Het moest een leuke uitstap worden, maar die eindigde in mineur. Ruben en zijn mama waren naar het SMAK geweest en hadden een leuke boottocht gemaakt.

© Phillips

Eind van de namiddag namen ze de trein terug naar huis, naar Brugge. Eens daar aangekomen kwam ze tot de vaststelling dat Ruben zijn dictafoon vergeten was. “Het was de trein van 16.35 uur, hij is opgestapt in Gent Sint-Pieters en is om 17 uur toegekomen in Brugge. Hij zat in de laatste wagon. Ik heb de NMBS gecontacteerd, maar die hebben nog niets gevonden”, zegt ze.

“Iemand die dit apparaatje vindt zal er weinig kunnen mee doen. Voor mijn zoon is het van ontelbare waarde, door dat hij verbaal niet de mogelijkheid heeft om te communiceren met mensen die hem niet kennen, staat dit toestelletje vol met ingesproken woorden en zinnen.”

Ruben heeft een mentale en visuele beperking, hij is volgens zijn moeder heel gehecht aan een heleboel geluiden en muziek die hij zelf opgenomen heeft. “Ook heeft hij enkele maanden terug Bazart opgenomen die hij heeft ontmoet. Vorige week heeft hij ook nog een opname van K3 gemaakt.”

Aangeboden door onze partners