© BELGA

Adam Hansen mag zijn recordreeks toch verderzetten in de Vuelta

Adam Hansen zal dan toch aan de start komen van de Ronde van Spanje. De Australiër was tot zijn grote ontgoocheling eerst niet geselecteerd door Lotto-Soudal, maar omdat de Spanjaard Rafael Valls maandag zijn heup brak op training mag hij toch deelnemen aan zijn negentiende opeenvolgende grote ronde.

md

“Bij een val op training heeft Rafael Valls vandaag een ernstige heupbreuk opgelopen. Voor de Spanjaard betekent dit het einde van zijn seizoen. Valls zal eerstdaags een heupoperatie ondergaan”, laat Lotto-Soudal weten. “De onfortuinlijke renner zal in de selectie voor de Vuelta vervangen worden door Adam Hansen. De Australiër werd in eerste instantie niet geselecteerd, maar kan nu toch zijn wereldrecordreeks verder zetten. De sportieve en medische staf hopen dat het letsel aan het zitvlak van Hansen voldoende hersteld is en twijfelt er niet aan dat Hansen toegewijd aan de start zal staan van zijn negentiende opeenvolgende grote ronde.”

“Zowel Rafael Valls, Jürgen Roelandts als Frederik Frison zullen dit seizoen niet meer in actie komen en Louis Vervaeke is herstellende van oververmoeidheid, waardoor het aantal beschikbare renners voor het najaar stevig gekrompen is.”

Hansen zelf reageerde vorige week nog bijzonder ontgoocheld toen hij hoorde dat hij niet in de Vuelta-selectie zat. “Ik ben niet blij met deze beslissing. Ze is moeilijk te aanvaarden. Het is niet de manier waarop ik mijn reeks graag had zien beëindigd worden.”

Hansen wordt in de Vuelta (19 augustus-10 september) vergezeld door de Belgen Sander Armée, Bart De Clercq, Thomas De Gendt, Jens Debusschere, Rémy Mertz, Maxime Monfort en Jelle Wallays en de Pool Tomasz Marczynski.