© Photo News

Blije gezichten bij Sport Vlaanderen-Baloise na openingsrit BinckBank Tour

Met Piet Allegaert pakte Sport Vlaanderen-Baloise maandag de groene leiderstrui van de tussenspurten. Met Jonas Rickaert (achtste) en Edward Planckaert (tiende) zette de ploeg van Walter Planckaert twee renners binnen de top tien van de rituitslag.

“We hebben het met ons klein ploegje zeker niet slecht gedaan”, stelde Walter Planckaert. “De hele dag waren we in beeld met Piet Allegaert, die mee was in een vroege vlucht en onderweg de meeste punten sprokkelde tijdens de tussenspurten. Zo hebben we nu zelfs een trui te verdedigen. En in de sprint plaatsten Jonas Rickaert en Edward Planckaert zich nog bij de eerste tien. Rickaert is onze tijdritspecialist. Misschien kan hij dinsdag zijn klassement nog wat verbeteren.”

Piet Allegaert glunderde op het podium toen hij de donkergroene trui als leider van het strijdlustklassement om de schouders kreeg. “Dit is alvast een mooie beloning voor mijn geleverde inspanningen. Die groene trui was meteen ook het hoogst haalbare tijdens onze lange vlucht. Wij pakten niet meer dan 2:30 op het peloton en dan wist je al dat wij het niet zouden uitzingen tot het einde. Zeker niet met het deelnemersveld in deze rittenkoers. Ik ga er woensdag alles aan doen om dit shirt te verdedigen. Dat kan ik doen door opnieuw mee te glippen in een lange vlucht. Maar de factor geluk moet dan ook meespelen. Vandaag waren we vlug weg, of dat woensdag ook het geval is weet ik dus niet. De tijdrit is niet echt mijn ding. Ik ga die negen kilometer alles geven, maar ik ben ver van een specialist en dus hoef ik niet op een spetterend resultaat te rekenen.”