© Photo News

Kevin Borlée getroffen door voedselvergiftiging op WK atletiek

Kevin Borlée was vandaag niet bij de kleine receptie om wereldkampioene Nafi Thiam te eren. De reden: hij lag in bed, getroffen door een voedselvergiftiging. De hele nacht moest hij overgeven.

hjb

Hij is de niet de enige: ook de sprintster Elaine Thompson moest braken voor en na haar wedstrijd. Vermoedelijk komt de besmetting door het eten in het atletenhotel. “Hij moet er al last van hebben gehad tijdens zijn halve finale, ik vond dat hij niet liep zoals het hoorde”, zegt papa en coach Jacques Borlée, “Momenteel moet hij niet meer braken. Hij zal wel 24 uur tot 48 uur zwak zijn. De 4x400m komt niet in gevaar.”

Jonathan, zijn tweelingbroer, heeft niets. “Maar we hebben wel aan hem en de anderen onmiddellijk medicatie gegeven uit voorzorg, zodat de anderen van de 4x400m niet wordt besmet. Dat moeten we absoluut vermijden.” De Belgian Tornados lopen zaterdag voor het eerst.

Ook Isaac Makwala uit Botswana is getroffen door het tourista-virus. Makwala moest al afzeggen voor de reeksen van de 200m maandagavond. Op die 200m had Makwala dit seizoen nochtans de beste wereldjaarprestatie gelopen in 19.77. Dinsdagavond wacht in principe de finale van de 400m. Ook daar is hij één van de favorieten na een zege in 44.30 in de halve finale zondagavond.

De IAAF en de Londense gezondheidsautoriteiten hebben maatregelen genomen om te proberen de verspreiding van de voedselvergiftiging, die zich vooral uit in braken en diarree, tegen te houden.