© Photonews

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Moeskroen aanvaardt schorsing voor doelman Butez

Moeskroen aanvaardt de strafvordering die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag deed aan Jean Butez. Dat heeft kersvers woordvoerder Grégory Delreux bevstigd. De Franse doelman is geschorst voor de verplaatsing naar Sporting Lokeren (12/08).

De 22-jarige Butez werd zaterdag in de slotfase van de 2-5 thuisnederlaag tegen Sporting Charleroi op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten door scheidsrechter Wim Smet. De Franse doelman raakte het leer buiten de grote rechthoek met de hand om de doorgebroken David Pollet van de 2-6 te houden.

Meer dan waarschijnlijk staat Logan Bailly, die overgekomen is van de Schotse landskampioen Celtic, tegen Lokeren tussen de palen. "Hoewel Baily nog veel moet vermageren, heb ik geen andere keuze", zei Moeskroen-trainer Mircea Rednic zaterdag al.

Grégory Delreux volgt ex-sportjournalist Nicolas Cornu op als woordvoerder van Moeskroen. Cornu is nu aan de slag als teammanager van Cercle Brugge.

Westerlo niet akkoord met schorsingsvoorstel voor Alessandro

Het parket van de KBVB vorderde maandag ook drie speeldagen schorsing, waarvan twee effectief, en 300 euro boete als minnelijke schikking voor Westerlo-middenvelder Alessio Alessandro. De Kemphanen verzetten zich tegen het strafvoorstel en verschijnen dinsdagmiddag (12u30) voor de Geschillencommissie Profvoetbal.

In de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge (1-2) op de openingsspeeldag van de Proximus League (1B) kwam Alessandro met twee voeten in op de enkel van de Braziliaan Crysan. Scheidsrechter Ken Vermeiren, die na de partij zwaar op de korrel werd genomen door de thuisploeg, trok meteen de rode kaart.

Westerlo aanvaardt het strafvoorstel niet en verschijnt dinsdag voor de Geschillencommissie Profvoetbal. Alessandro riskeert geschorst te zijn voor de thuiswedstrijd tegen Tubeke (12/08) en de verplaatsing naar het Koning Boudewijnstadion van Union (19/08).