© Shutterstock

Kampeerders: deze hacks helpen je vooruit op de camping

Dol op kamperen, maar zou het net nog iets praktischer mogen? Deze tien creatieve hacks in een video van entertainmentsite Bright Side maken je de slimste in en rond je tent.

vwh

1. Lijm een fles water op een oud T-shirt en vul met water. Elke keer je vooroverbuigt, krijg je water in je nek. Ideaal om je haar te wassen.

2. Draai een aardappel in zilverpapier en leg tussen de kolen van de barbecue. Na een kwartiertje is hij klaar om op te eten.

3. Verknip koelfolie op de maat van een tasje naar keuze. Leg de folie erin, samen met een hersluitbaar zakje ijsblokken, en de tas is klaar om drankjes mooi fris te houden.

4. Smeer wattenschijfjes in met vaseline en bewaar ze in een hersluitbaar zakje. Dit zijn ideale aanmaakblokjes voor het kampvuur.(Lees verder onder de video)

5. Nog ergens een oude panty liggen? Laat een stuk zeep in een van de benen glijden en bind de kousen aan een tak. Maak je handen nu nat met wat water en wassen maar - de zeep komt goed, maar niet te veen, door de nylons.

6. Een oude fles kuismiddel doet perfect dienst als houder voor een hoofdlamp.

7. Een leeg pakje babydoekjes: dat kun je gebruiken als onopvallende opberger voor je gsm, bankkaarten en sleutels.

8. Creatief met drijfschuim: maak gaatjes in het midden en trek er een (elastisch) touw door. Werk zo tot je een rechthoek hebt met de schuimpjes. Nu kunnen ze rond een bakje of potje met blikjes drank in het zwembad, die naast je blijven drijven. Wist je trouwens dat je met drijfschuim en een Frakta-tas van Ikea ook een hippe floatie in elkaar kunt knutselen? En je moet het speelgoed niet eens lossen als je weer naar huis vertrekt.

Niet te missen