Tweede verdachte aangehouden voor agressie op zanger van Pro-Pain

Er is een tweede verdachte aangehouden voor de aanval op Gary Meskil, de zanger van de Amerikaanse metalband Pro-Pain, op 3 juli in Brussel. De verdachte werd op 31 juli gearresteerd. De man is in verdenking gesteld voor poging doodslag en diefstal met geweld. Dat heeft het parket van Brussel maandag gemeld. Daarmee werd berichtgeving van dagblad La Capitale bevestigd.

Gary Meskil werd op 3 juli in de Doornikstraat, in het centrum van Brussel, aangevallen. De 51-jarige muzikant kreeg zware slagen op het hoofd en liep verschillende breuken aan zijn gezicht en kaak op. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar week het levensgevaar snel. Volgens de Amerikaanse band gingen de overvallers aan de haal met geld, zijn kredietkaart en zijn paspoort.

Het parket van Brussel opende een onderzoek wegens poging doodslag en diefstal met geweld. Er volgde een telefonie-onderzoek en de beelden van bewakingscamera’s in de buurt werden onderzocht. Op 8 juli werd een eerste verdachte, de 42-jarige E.-M. L., opgepakt en aangehouden voor poging doodslag en diefstal met geweld. De tweede verdachte werd op 31 juli aangehouden voor dezelfde tenlasteleggingen.