© BELGA

Philippe Gilbert verlengt zijn contract bij Quick Step Floors: “Ik droom van zege in Parijs-Roubaix”

Philippe Gilbert en Quick Step Floors gaan langer met elkaar door. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race heeft zijn contract verlengd tot 2019. De intussen 35-jarige Gilbert rijdt sinds begin 2017 bij de ploeg van Patrick Lefevere.

jtp

“Het was mijn droom om hier mijn contract te verlengen. Ik wist nadat ik De Ronde en de Amstel Gold Race won, dat dat mogelijk was. Ik ben dan ook zeer tevreden dat ik nog twee jaar kan doorgaan bij Quick Step Floors. Ik ben er zeker van dat ik nog grote wedstrijden kan winnen en dat ik kansen zal krijgen. Het zou een droom zijn die uitkomt als ik wedstrijden als Parijs-Roubaix of Milaan-Sanremo kan winnen bij dit team. Dat is ook één van de redenen dat ik hier verleng: bij Quick Step Floors kan ik mijn kansen vergroten om te winnen”, liet Philippe Gilbert optekenen.

“We kennen natuurlijk allemaal Philippe zijn kwaliteiten. Daarom haalden we hem, dat hij die dan ook kon tonen dit seizoen maakt ons zeer blij”, aldus CEO Patrick Lefevere. “Ik denk dan ook niet dat deze contractverlenging als een verrassing komt. Gilbert is niet alleen een belangrijke schakel in het team en een intelligente renner, maar ook iemand waar onze jonge renners naar opkijken.”

Philippe Gilbert is een van de beste Belgische renners van de laatste decennia. Zijn palmares bevat onder meer een wereldtitel (2012), een Touretappe (2011), de Amstel Gold Race (2010, 2011, 2014 en 2017), Luik-Bastenaken-Luik (2011), de Ronde van Lombardije (2009, 2010), de Ronde van Vlaanderen (2017), drie ritzeges in de Giro en vijf in de Vuelta. Vorig seizoen kroonde hij zich voor de tweede keer, na 2011, tot Belgisch kampioen en verliet hij nadien na vijf jaar BMC om zijn carrière bij Quick-Step voort te zetten.

Meer over Philippe Gilbert