Kankerpatiëntje (1) mag eindelijk ziekenhuis verlaten en doet dat als Supergirl

Amper negen maanden was Emilie toen ze de diagnose kreeg van bloedkanker. Nu, op 1-jarige leeftijd, mag de flinke meid eindelijk afscheid nemen van het ziekenhuis waar ze enkele maanden verbleef. Haar ouders vonden dat ze wel een Supergirl-pakje verdiende, nadat ze al die vreselijke pijn heel moedig had doorstaan.

tica

De traditie in het John Hopkins All Children’s Hospital zegt dat elk kind dat het ziekenhuis mag verlaten aan een bel mag luiden. En nu was het eindelijk de beurt aan de Amerikaanse Emilie. “Dat Emilie nu de bel mocht luiden is een onbeschrijfelijk gevoel”, zegt mama Roxana. “Het was een fantastisch gevoel omdat je kind, dat geen enkele notie heeft van wat er met haar gebeurt, dergelijke toestanden aankan. Als ouder heb je nochtans het gevoel dat je samen met haar de strijd aanbindt”, gaat ze verder.

Maar ook al mag de kleine Emilie naar huis, de medische verzorging blijft een belangrijke zaak in haar leven. “Ze heeft nu al vier chemosessies achter de rug en ze heeft ook een beenmergtransplantatie gekregen. Die miserie hebben we dus al gehad, maar nu zullen er nog heel wat afspraken volgen met verplegend personeel dat aan huis komt. We hebben samen nog een lange weg af te leggen”, aldus Roxana.