© Shanna Wouters

© Shanna Wouters

Paal op Stelten 2017: het oordeel van de sterren

De 21ste editie van Paal op Stelten Pop, dé zondagse familie-uitstap bij uitstek, met een voorverkoop die liep als een trein, lokte de voorspelde stralende zon en de uitmuntende affiche hele gezinnen naar de festivalterrein. Kinderen konden hun hart ophalen met de Ghostrockers, Laura Tesorro, Je Broer en Ronny Flex. Soulsister, Nathalia en The Magical Flying Thunderbirds waren er dan weer voor de ouders. Een dag vol sfeer ambiance en goede muziek, maar hoe kijken de artiesten naar dit festival?

Shanna Wouters

Je Broer wil duidelijk de gabbercultuur terug aanwakkeren, met kind van de duivel, meegezongen wordt door jong en oud, heeft Timothy Kimman al hele kerkgemeenschappen in het harnas gejaagd: "Ja dat was het meest bizarre ooit, terwijl Kind van de duivel eigenlijk een metafoor is die totaal niks met het geloof in de duivel te maken heeft. Ik heb maar één boodschap "Geloof in jezelf, als ik het kan, kan jij het ook." Mijn vader zei onlangs dat ie trots op me was, dat deed me veel, ook al begrijpen mijn ouders niet meteen de wereld waar ik in leef, ze steunen me. Ik ben blijven vechten en kijk waar ik nu sta! Ongelofelijk dat die menigte zo opgaat in mijn teksten en muziek!"

Ronny Flex mocht meteen na Je Broer het podium betreden en als tweede Nederlander op het programma, komt ie graag naar België: "Jullie zijn organisatorisch enorm sterk, wij als artiesten worden goed ontvangen en ook het eten is top! Geen slappe frietjes! Ook al speelden we hier overdag, de reactie van het publiek was knap, kleine kinderen die volop meezongen, ja dat doet een artiest deugd en geeft ons enorm veel motivatie!"

Voor Soulsister is op Paal op Stelten spelen een beetje thuiskomen, Paul Michiels licht graag toe: "Limburgers zijn warme mensen, als je naar Paal komt, leef je daar naar toe. We zijn hier een beetje thuis, ook mede dankzij mijn lidmaatschap bij de Duvelclub, passeer ik hier wel vaker. Maar op dit festival merk je goed dat onze muziek zoals kuifje is, met als doelgroep van 7 tot 77 jaar. We zien de kinderen van onze fans in het publiek dan ook volop meedoen, daaruit blijkt alleen maar dat kinderen enorm snel de muziek en de teksten absorberen. Het geeft je een drive en houdt je jong. Ik geniet van die kleine dingen simpele dingen en besef dan ook heel goed dat ik een enorme gelukzak ben. Zoiets simpel is genieten van 's morgens een half uurtje in alle rust in mijn ecologische zwemvijver te zwemmen, ik word thuis verwend met gezonde maaltijden en een twee tal keer per week wandel ik 15 km met mijn vrouw. Zo blijf ik jong, fit en heb ik genoeg energie om dit te blijven doen!"

Ook Nathalia kijkt uit naar Paal op Stelten! Manager Stijn Peeters laat ons op voorhand al weten dat dit één van de 3 top optredens van de zomer is, speciaal aangevinkt in de agenda. De sfeer en ambiance die er op het plein heerst tijdens haar concert, is dan ook duidelijk als ze met een stralende glimlach backstage verschijnt! Ze heeft dan wel anderhalf uur non-stop gedanst en de ziel uit haar lijf gezongen maar wil toch even haar dankbaarheid uiten: "Ik ben zelf heel tevreden, er was een enorme fijne sfeer op de festivalsite en ook een fantastisch en enthousiast publiek. Zelf heb ik enorm genoten! "

Tot slot mochten The Magical Flying Thunderbirds doen waar ze goed in zijn: een volksfeest ontketenen. En als enige artiest in de rij, slaagden ze er in om 12 500 mensen netjes te laten hurken om dan weer recht te springen: "Iedereen aan het dansen, daar draait onze groep rond, feest! We hebben deze zomer al heel wat concerten gedaan maar Paal op Stelten daar kijken we naar uit! Het is hier feest! Elke keer! Na een pauze van zes jaar zijn we nu wel geëvolueerd, de set is iets anders, maar de reactie van het publiek nog altijd uitzinnig! Ook qua organisatie is het hier top, we hebben alle ruimte om ons in rust voor te bereiden op onze show en deze keer was dat nodig want Alain heeft een spierscheur in zijn voet. Toch weerhield ons dat niet om dit prachtige festival met een knallend feestje af te sluiten en we hopen hier nog vaak te mogen komen!"


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio