© DiRo

Dieven moeten hun buit achterlaten op kerkhof

Vrijdagnacht hebben onbekenden een aantal graven beschadigd op het oud-stedelijk kerkhof aan de Bilzersteenweg. De dieven waren geïnteresseerd in smeedijzeren kruisen, metalen sierbeelden en zelfs kruisen in arduin. Maar ze konden hun buit niet meenemen.

diro

De dieven hadden hun buit klaargelegd vlakbij de toegangspoort. Zaterdagochtend heeft een kerkhofbezoeker de achtergelaten grafstukken ontdekt en de politie gewaarschuwd. De verantwoordelijke van de kerkhoven heeft daarop alles in veiligheid gebracht. De gedupeerde nabestaanden van de beschadigde graven kunnen contact opnemen met de lokale politie (012/800.300) om de grafversieringen te recupereren.

“De daders zijn vrijdagnacht waarschijnlijk over de kerkhofmuur gekropen, want elke avond om 17 uur worden de beide toegangspoorten afgesloten”, weet Rudy Smulders. De verantwoordelijke heeft zaterdag de ronde van het kerkhof gemaakt om de schade op te meten. “De dieven zijn vermoedelijk betrapt, want tussen de graven liggennog afgebroken kruisen die ze hebben achtergelaten”, aldus Rudy.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio