© Photo News

WIELERTRANSFERS. Lefevere ziet Trentin vertrekken, Astana haalt allrounder in huis

De transfer hing al een tijdje in de lucht maar nu is het officieel: Matteo Trentin verlaat Quick Step Floors voor Orica-Scott. De 28-jarige Italiaan moet bij de Australische ploeg het vertrek van Jens Keukeleire opvangen en tekende er voor twee jaar.

vtvn, bvc

Ook Jürgen Roelandts was daarvoor een kandidaat, maar die trekt naar BMC. Trentin had ook een aanbod van de nieuwe pro-continentale ploeg van zijn ex-ploegmaat Jérôme Pineau op zak, maar verkiest een verblijf in de WorldTour.

Trentin krijgt er een belangrijke rol in het voorjaar en moet daarnaast in de grote rondes deel uitmaken van de sprinttrein voor Caleb Ewan.“Ik was meteen onder de indruk van hun project en de rol die ze voor mij voor ogen hadden in de klassiekers”, zegt Trentin op de website van Orica-Scott. “Het waren zes geweldige jaren bij Quick Step Floors, maar ik wil de komende twee jaar een stap voorwaarts zetten in de klassiekers en andere koersen. Ik kijk ernaar uit.”

Trentin reed uiteindelijk dus zes seizoen bij de ploeg van Patrick Lefevere. Hij won onder andere twee etappes in de Tour, Parijs-Tours, een rit in de Giro, en werd Italiaans kampioen. Eerder maakte Orica al de komst van de Spaanse klimmer Mikel Nieve en de Australiër Cameron Meyer bekend.

Ondertussen gaan Philippe Gilbert en Quick Step Floors wel langer met elkaar door. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race heeft zijn contract verlengd tot 2019. De intussen 35-jarige Gilbert rijdt sinds begin 2017 bij de ploeg van Patrick Lefevere.

Astana haalt Cort Nielsen in huis

De Deense wielrenner Magnus Cort Nielsen verruilt na dit seizoen het Australische Orica-Scott voor de Kazachse WorldTour-formatie Astana. De allrounder ondertekende er een contract voor twee seizoenen, zo maakte Astana maandag bekend.

De 24-jarige Deen is aan zijn vierde seizoen bezig als prof bij Orica. Voordien kwam hij voor twee Deense teams uit. Dit seizoen won hij een etappe in de Ronde van Valencia en de Clasica de Almeria. In 2016 liet hij van zich spreken met twee ritzeges in de Ronde van Spanje. Maandag start hij in Nederland in de BinckBank Tour.

Wanty-Groupe Gobert strikt beloftevolle Noor

Wanty-Groupe Gobert heeft zich versterkt met de beloftevolle Noorse wielrenner Odd Christian Eiking, zo maakte de Belgische wielerformatie maandag bekend.

De 22-jarige Noor komt over van het Franse FDJ en is voor het procontinentale team de eerste versterking met het oog op komend seizoen. Hij ondertekende er een contract voor twee seizoenen.

“Ik heb de ploeg de laatste jaren opgemerkt in grote internationale wedstrijden als Volta Catalunya en natuurlijk tijdens hun eerste deelname in de recente Ronde van Frankrijk”, laat de Noor weten. “Ik ben meer een klimmer/puncher en ik hoop dat ik de komende jaren in het team verder zal groeien. Etappewedstrijden over een week en eendagswedstrijden zijn mijn favoriete wedstrijden. Vooral de Ardennenklassiekers liggen mij erg goed.”

Onlangs eindigde Odd Christian Eiking nog op de dertiende plaats in de eindstand van de Ronde van Polen, die gewonnen werd door onze landgenoot Dylan Teuns.

Katusha haalt Haas

De Australische wielrenner Nathan Haas verlaat na dit seizoen het Zuid-Afrikaanse Dimension Data om bij Katusha-Alpecin aan de slag te gaan, zo maakte de Russisch-Zwitserse WorldTour-formatie maandag bekend.

De 28-jarige Haas ondertekende er een contract voor twee seizoenen. De allrounder zal er uitgespeeld worden in de Ardense klassiekers en de korte rittenkoersen.