Turkse Supercup ontaardt: sterspeler krijgt mes naar zich geworpen

De Turkse competitie werd dit weekend op gang getrapt met de Supercup tussen landskampioen Besiktas en bekerwinnaar Konyaspor. Die laatste won de match, die vooral getekend werd door de bitsige sfeer tussen beide supporterskernen. Besiktas-sterspeler Quaresma ondervond dat aan den lijve, hij werd bekogeld met... een knipmes.

jtp

Het opvallende incident gebeurde twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd. Een toeschouwer bekogelde de Portugees Quaresma met een knipmes, waarna de winger het wapen — aanvankelijk met de scherpe kant — aan de ref gaf. Die schrok zich een hoedje, waarna Quaresma zijn schoonheidsfoutje snel rechtzette.

Konyaspor kan zich aan een stevige boete verwachten, maar won de Supercup wel na een penalty in de toegevoegde tijd. Konyaspor aan het feest dus, maar na het laatste fluitsignaal bestormden fans van beide kanten het veld en werd er gegooid met plastic stoelen. Pas toen de rust wederkeerde kon Konyaspor op het veld de eerste prijs van het nieuwe seizoen vieren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.