© Curieus

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

kivh

Elke dag een andere terrasfilm

Een nieuwe week betekent ook een nieuwe reeks van Terrasfilms van Curieus. Vanavond speelt ‘Truman’ in het Begijnhof in Sint-Truiden. Morgen is ‘Café Society’ te zien in het Kasteelpark in Kortessem. In Sint-Joris in Alken speelt woensdag ‘De Premier’. Verder kunnen we donderdag ‘Demolition’ in Bar Kaai in Kuringen bekijken, ‘La La Land’ op vrijdag in Zonhoven en ‘Relatos Salvajes’ op zaterdag in Runkst. Zondag wordt de week afgesloten met ‘H.I.T. De Romeo’s’ in Borgloon.

Alle data, uren en locaties zijn te vinden op de website. Gratis. Meer info: www.terrasfilms.be

25ste Kattenbosser jogging

Voor de 25ste keer organiseert KWB Kattenbos de Kattenbosser jogging. Kinderen kunnen deelnemen aan de kinderjogging van 800 meter. Volwassenen kunnen kiezen tussen een jogging van 3, 6, 9 of 12 kilometer. Er is een tijdsopname voorzien. Na afloop is er een reuze tombola met voor 2.500 euro aan prijzen.

Op 07/08 vanaf 16.50 uur aan de voetbalkantine in de Oude Diestersebaan in Lommel. Deelname aan de kinderjogging kost 1 euro. Voor de avondjogging betaal je 5 euro. Meer info: www.kwbkattenbos.be

Lens en Penseel

Negen Hasseltse kunstverenigingen actief in beeldende kunst, foto en video stellen werk tentoon rond het thema Hoop, het thema van de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten. Ze kozen voor een ruimte interpretatie van het thema. Naast het artistieke werk is er ook ruimte voor ontmoeting en dialoog, want de kunstenaars zorgen zelf voor het onthaal.

Nog tot 20/08 in Kunstzaal onder de Toren, Thonissenlaan 15 in Hasselt. Gratis toegang. Meer info: www.visithasselt.be

Bilzen Mysteries

Met Bilzen Mysteries volg je een nachtelijk belevingsparcours in de sprookjesachtige Landcommanderij Alden Biesen. Tijdens een multimediaal avontuur neemt de Heer van Biesen, de laatste eigenaar van het domein, gespeeld door Jan Decleir, je mee doorheen de 800 jaar oude geschiedenis van de commanderij. Spectaculaire licht-, klank- en beeldeffecten maken de beleving totaal.

Nog tot 03/09 en opnieuw vanaf oktober In Alden Biesen, Kasteelstraat in Bilzen. Vertrekken kan tot middernacht. Info over de verschillende tarieven vind je online. Meer info: www.bilzenmysteries.be

Truiens straattheater met De Bòddelkèèr

De Bòddelkèèr trekt nog tot volgende week de straat op om mensen te amuseren. Ze zetten de verschillende wijken in rep en roer met hun voorstelling ‘Mòkt Sintrùin truk Groeët’. De Bòddelkèèr staat garant voor wervelend, grappig, nostalgisch en herkenbaar straattheater in het Truiens dialect. Breng je eigen stoeltje mee, en je bent zeker van een plaats.(kivh)

Op 07/08 om 19 uur aan de kerk in de Grevensmolenweg in Nieuw Sint-Truiden. Gratis. Meer info: www.facebook.com/boddelboddel/


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio