© AP

‘Despacito’ meest bekeken video aller tijden op Youtube

Het zat er aan te komen. Het lied ‘Despacito’ was al het meest gestreamde nummer op het internet, nu is de videoclip ervan ook al de meest bekeken ooit op Youtube. Met net geen 3 miljard views doen Luis Fonsi en Daddy Yankee het beter dan ‘See You Again’ van Wiz Khalifa en natuurlijk ‘Gangnam Style’ van Psy.

JaTi

Vrijdagavond (4 augustus) telde de officiële muziekvideo van ‘Despacito’ 2,995,697,682 views. Daarmee klopt het ‘See You Again’ (2,994,088,240 views). Naast de officiële clip haalde ook de versie met Justin Bieber al meer dan 464 miljoen views.

Het duurde 203 dagen vooraleer de officiële muziekvideo van ‘Despacito’ de meest bekeken video aller tijden op Youtube werd. Geen enkele andere video haalde de kaap van 2 en 2,5 miljard views in zo’n korte tijdspanne.

De officiële ‘Despacito’-video brak nog een hele reeks records:

- Meest gelikete video op Youtube ooit

- In meer dan 40 landen is ‘Despacito’ de meest bekeken video van 2017

- De videoclip werd dagelijks gemiddeld 14,5 miljoen keer bekeken, met 25 miljoen views op één dag tijdens het hoogtepunt

- In meer dan 99 landen werd de video meer dan een miljoen keer bekeken. Mexico (376 miljoen), Brazilië (213 miljoen) en de VS (183 miljoen) spannen de kroon

“Dit record breken voelt ongelooflijk goed aan, niet enkel voor mijzelf maar voor heel het Latino genre en onze cultuur”, reageert Luis Fonsi. “Dankzij Youtube kunnen we muziekliefhebbers uit de hele wereld bereiken, tien jaar geleden was dat nog ondenkbaar. Het succes van ‘Despacito’ overtrof mijn stoutste dromen en verwachtingen.”