Hogeschool PXL helpt thuisverplegers om patiënten beter te informeren

Print
Hogeschool PXL helpt thuisverplegers om patiënten beter te informeren

Foto: © Tom Palmaers

Hasselt -

Onderzoekers van de Hogeschool PXL hebben een portaalsite ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat thuisverplegers oncologische patiënten beter kunnen verzorgen en informeren. Zo zullen er onder andere instructiefilmpjes te zien zijn die opgenomen werden in samenwerking met het Wit-Gele Kruis Limburg.

“We stellen vast dat oncologische patiënten korte ziekenhuisopnames afwisselen met langere periodes thuis, waarbij zij vooral in contact komen met thuisverpleegkundigen en andere hulpverleners”, aldus PXL-onderzoeker Joachim Gregoor. “De patiënt kan met vragen vaak niet terecht bij deze professionals vanwege het specifieke oncologische karakter. Nochtans kunnen thuisverplegers een belangrijke rol spelen om de continuïteit van de zorg en de correctheid van informatie te garanderen.”

Actieve trainingen

Om hieraan tegemoet te komen ontwikkelden onderzoekers van Hogeschool PXL een portaalsite met instructiefilmpjes. Verder werden educatieve pakketten samengesteld met de oncocoaches van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. De geproduceerde video’s worden actief gebruikt door het Wit-Gele Kruis Limburg in het kader van actieve trainingen in verschillende vaardigheden. De opleiding Verpleegkunde van PXL-Healthcare maakt eveneens gebruik van de portaalsite.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio