Jasmien est Party in Bilzen: “Zoeken naar gloriejaren van weleer”

Deze zomervakantie gaat HBvL feestreporter Jasmien elke week op stap in een Limburgse stad. Stop nummer zes is het tikkeltje eigenzinnige Bilzen. Deze stad kent een rijk verleden, ook op feestvlak. Enkele jaren geleden kwamen mensen van over heel Limburg naar Bilzen om eens goed op stap te gaan. Anno 2017 ging onze partyreporter op ontdekking om uit te zoeken of de Bilzerse jeugd nog steeds zo goed kan feesten.

Jasmien Kuipers

Het is zaterdagavond en dat wil zeggen dat ik nog eens op stap mag gaan. Vanavond doe ik dat in Bilzen. Ik heb de voorbije dagen al vaak mogen horen dat Bilzen vroeger een populaire uitgangsstad was. Vooral de Brugstraat was toen the place to be. Ik ga eens testen of dat nog steeds zo is. We zijn weg!

Barabas

Ik start mijn avond lekker rustig in Barabas. Barabas is een wijn- en tapasbar gelegen in de zeer rustige Korenstraat. Bij het toekomen hebben mijn vriendin en ik geluk want er is nog juist één tafeltje vrij. De omkadering van de bar is zeer rustiek en authentiek. Ik waan mij net ergens in Andalusië. Het is een zwoele zomeravond, dus besluiten we dit zeldzame goed weer in België te vieren met een cocktail. De prijzen van de bieren en frisdranken liggen hier iets hoger dan in de gemiddelde bar (vanaf €2,60), maar een cocktail voor de prijs van €8,50 vind je wel op meer plaatsen. We kiezen voor de Lazy Red Cheeks. In Barabas vloeit de alcohol rijkelijk. Na één cocktail krijg ik al zin om te dansen. De salsamuziek klinkt hier aanlokkelijk, maar ik besluit toch om een andere locatie op te zoeken voor ik hier de tijd uit het oog verlies.

Dresscode: casual chic

Inkom: gratis

Cheers

Ik besluit vervolgens de befaamde Brugstraat in te wandelen waar de city club Cheers mijn aandacht trekt. Uit de ramen zie ik de lichten flikkeren en de housemuziek knalt tot buiten. Deze ingrediënten kunnen wel eens de perfecte mix vormen voor een feestje, maar helaas mist het volk in dit recept. Ik voel er mij niet echt op mijn gemak en zet mijn tocht verder.

Dresscode: casual chic

Inkom: Gratis

Come Back

Langs Cheers ligt het danscafé Come Back. Er staat buiten heel wat mannelijk volk met elkaar te praten, dus ik hoop dat de vrouwen zich binnen aan het amuseren zijn. Jammer genoeg is dat hier ook niet het geval. De DJ doet nog zo zijn best om leuke dansbare platen te draaien, maar het aanwezige mannelijke volk heeft alleen maar aandacht voor een spelletje (of tien?) kickeren.

Dresscode: casual

Inkom: gratis

South of Heaven

Even verder in de Brugstraat ligt de Blues- Hardrock- en Heavy Metalbar ‘South of Heaven’. Hier is duidelijk iets te doen want er staan buiten veel jongeren met (of zonder) een sigaretje een praatje te slaan. Ik ben niet de grootste fan van het hardere muziekgenre, maar ik besluit toch een kijkje te gaan nemen. Bij het binnenwandelen word ik onmiddellijk verrast door de hitte. Nu snap ik waarom er buiten zo veel volk verkoeling is gaan zoeken. De punkrockgroep Jungleproof is bezig aan hun set en amai, dat doen ze goed. De bar zit overvol met fans en liefhebbers van het genre. In South of Heaven zijn alle leeftijden vertegenwoordigd, maar het jongere volk tussen 20-30 jaar overheerst. Ik moet bijna een hindernissenparcours afleggen tussen het moshende volk om tot aan de toog te geraken. South of Heaven heeft een ruime keuze uit diverse bieren en sterke dranken. Een pintje kost hier €2. De sfeer is enorm goed en het feestje gaat hier nog door tot in de late uurtjes. Volgens eigenaar Marco Vreven moet je South of Heaven zelf eens ontdekken, beleven en overleven. Dat heb ik gedaan en het was een super ervaring. Cheers to that!

Dresscode: alternatief

Inkom: Gratis

M37

Na al dat headbangen wil ik even terug tot rust komen. Op de markt van Bilzen ligt The Drink Experience, M37. Het terras zit vol met lachende mensen die genieten van een glaasje bubbels of wijn. Ook hier hebben mijn vriendin en ik weer geluk want op het fleurige terras is nog net één tafeltje vrij. Fleurig bedoel ik ook letterlijk, want onze tafel is versierd met zomerse bloemen. Het lijkt wel op een miniversie van Tomorrowland. M37 heeft een zeer diverse kaart die inspeelt op de trends zoals homemade lemonade. De drankjes zijn betaalbaar en ik besluit een laatste wijntje te bestellen aan €3,80. M37 is een hippe bar en dat zie je ook aan het trendy volk. Er hangt hier een gezellige sfeer en ik beslis om hier mijn avond in Bilzen met een positieve noot af te sluiten.

Dresscode: summer chic

Inkom: gratis

Bilzen heeft mij vanavond positief verrast. Ik denk wel dat Bilzen op feestvlak niet meer de stad van vroeger is, want buiten in South of Heaven werd er vanavond niet veel gedanst. Hopelijk betert dat in de toekomst en komen mensen van over heel Limburg hier terug feesten. Toch vond ik het vanavond gezellig en krijgt Bilzen een 7/10.

Aangeboden door onze partners