© Eric Dupain

© Eric Dupain

© Eric Dupain

Zwaluw Vechmaal wint Beker van Heers

Donderdagavond 3 augustus werd op het terrein van Heers VV de Beker van Heers georganiseerd. De wedstrijd is een initiatief van de gemeente Heers in organisatie van de sportaad. Vierde provincialer Zwaluw Vechmaal versloeg zowel Heers VV als EMBO en mag de lokale cup toevoegen aan hun prijzenkast.

Eric Dupain

Ruim 200 toeschouwers kwamen opdagen om de drie verschillende Heerse ploegen aan het werk te zien. Een tornooiformule waarbij elke ploeg twee wedstrijden van telkens 45 minuten speelde, moest de winnaar van de Beker van Heers aanduiden.

“Het is een leuke organisatie waarbij de supporters bij aanvang van het seizoen kunnen kennismaken met de verschillende ploegen uit Heers”, vertelt Heidi Pirlotte, schepen van Sport van de gemeente Heers. “Alle drie ploegen spelen ook in een andere reeks, zodat dit de enige keer dit seizoen is dat ze het tegen elkaar kunnen opnemen. De Beker van Heers is een jarenlange traditie. Ik heb een band met twee van de drie ploegen. Mijn broer heeft altijd bij de jeugd van Mechelen-Bovelingen gespeeld en zette nadien de stap naar de eerste ploeg. Daarna zette hij de stap naar Heers VV, waar ik zelf ooit nog verzorgster ben geweest. Zwaluw Vechmaal, EMBO of Heers VV. Als schepen van Sport draag ik alledrie de ploegen een warm hart toe. Ik wil graag de sportraad danken voor de organisatie van dit evenement, net als de deelnemende ploegen en hun enthousiaste supporters. Vandaag mochten de senioren opdraven. Op 30 augustus organiseren we de Beker van Heers voor de jeugd.”

Heers VV opende de debatten tegen Zwaluw Vechmaal. Heers begon sterk aan de wedstrijd en kwam na goed 20 minuten 1-0 op voorsprong. Gaandeweg nam Vechmaal het initiatief over, kwam op gelijke hoogte en trok uiteindelijk het laken naar zich toe. Heers VV – Zwaluw Vechmaal eindigde op 1-2.

Na een korte rustpauze moest Vechmaal opnieuw aan de bak tegen tweede provincialer EMBO. De wedstrijd leek op 0-0 af te steven, tot Vechmaal in de slotfase alsnog scoorde en EMBO met 0-1 versloeg. In de derde wedstrijd keken Heers VV en EMBO elkaar in de ogen. Na 45 minuten voetballen stond de 2-2 stand op het bord.

Zwaluw Vechmaal won beide wedstrijden en wint de Beker van Heers 2017-2018. De officiële overhandiging van de Beker van Heers gebeurt in het voorjaar tijdens de huldiging van de sportkampioenen van Heers.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio