© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

Meisjeschiro Winterslag geniet na van bivak

De meisjeschiro Mozaïek van Winterslag, nét 75 jaar geworden, ging dit jaar op bivak in Langdorp. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde. Na een fantastische periode van tien dagen kwamen ze veilig terug thuis, tot vreugde van ouders en grootouders.

Jozef Gabriels

Chiro Mozaïek Winterslag is de oudste van de Genkse chirogroepen, maar de werking is op en top jong. Elke zondag is het Girl Power aan de lokalen van het Kliniekske aan de Noordlaan. En elk jaar trekt de groep, ditmaal met zo'n 70 leden, op bivak. Een fantastische ervaring.

En dan, na tien dagen, zit het bivak er op. De bezorgde ouders en grootouders halen opgelucht adem: iedereen is goed en wel terug thuis na het avontuur. Ze helpen dan ook met plezier de camion met materialen lossen, inclusief fietsen, koelkasten, keukengerief en zoveel dingen die nodig zijn om er een topbivak van te maken. Maar de mama's zijn ook blij dat ze de vermoeide en geschminkte hoofdjes van hun oogappels kunnen knuffelen en hen in een lekker warm bad mogen steken terwijl de wasmachine overuren draait.

En de meisjes zelf? Na een paar dagen rust ligt er nog een héle vakantie voor de boeg voordat de school opnieuw begint. En intussen bereiden de leidsters het nieuwe werkjaar voor. (Foto J.O.)

Meer foto's: http://chirowinterslag.be/fotos/


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio