© AFP

Pieters schittert met foutloze eerste ronde op Bridgestone Invitational: “Toch niet 100 procent tevreden”

Thomas Pieters heeft met een foutloze eerste ronde van 65 slagen de leiding ingepalmd op het Bridgestone Invitational golftoernooi (WGC/9.750.000 dollar), dat plaatsvindt op de Firestone golfbaan in het Amerikaanse Akron.

De 25-jarige Antwerpenaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, putte op de veertiende hole een birdie weg van pakweg 70 centimeter. Pieters, nummer 34 op de wereldgolfranglijst, was vooral zeer sterk met zijn ijzerslagen waarmee hij de bal meerdere keren van op de fairway dichtbij de vlag sloeg. Zo putte hij op de zestiende hole een 50 centimeter birdieputt weg.

Op de eerste hole putte hij bal van net buiten de green in de cup, waarna hij ook op de tweede hole succes had en dit ondanks een bezoek aan een bunker. Op de negende en laatste hole putte hij nog een birdie weg van meer dan negen meter. Met zijn ronde van 65 slagen, vijf onder par, telt Pieters één slag voorsprong op de Schot Russell Knox. Op twee slagen volgen zes spelers waaronder een aantal wereldtoppers zoals Jordan Spieth, kersvers Open Championship-winnaar Rory McIlroy, de Amerikanen Bubba Watson en Kevin Kisner, de Spanjaard Jon Rahm en de Engelsman Ross Fisher.

De regerende kampioen en tevens ‘s wereld nummer één, Dustin Johnson, volgt op drie slagen van Pieters. “Ondanks mijn foutloos parcours was mijn afslag barslecht,” liet Pieters na afloop weten. “Ik heb slechts vier fairways geraakt, gelukkig waren mijn ijzerslagen goed. De greens zijn hier moeilijk te lezen en de bal doet soms rare dingen, desondanks liep het bij het putten vlot. Ik ga vandaag zeker nog wat werken aan mijn afslag, die moet gewoon beter zijn.”