Golfer Hesbois neemt slechte start op Finnish Challenge

Met een openingsronde van 79 slagen heeft Kevin Hesbois zijn start gemist op het Finnish Challenge golftoernooi (Challenge Tour/€ 180.000) dat plaatsvindt op de Vierumäki golfbaan.

De 26-jarige Mechelaar, die op de tweede parcourshelft van start ging moest op zijn eerste twee holes twee bogeys incasseren. Hesbois, die dit seizoen met een 20e plaats tijdens de KPMG Trophy zijn beste resultaat neerzette op het Challenge Tour-circuit, kwam nooit in zijn ritme. Na bogeys op de holes vijftien, achttien, één en vier, waarna hij nog een dubbele bogey moest incasseren op de zevende hole, was het enige lichtpunt een birdie op de negende en laatste hole.

Met zijn score van zeven over par kwam Hesbois niet verder dan een gedeelde 151e plaats. In de tussenstand telt hij twaalf slagen meer dan een omvangrijke groep van tien spelers, die de leiding delen. Dat zijn de Fransen Adrien Bernadet, Clément Sordet en Mathieu Fenasse, de Finnen Antti Ahokas, Janna Kaske en Kalle Samooja, de Engelsen Matthew Baldwin en Charlie Ford, de Welshman Rhys Enoch en de Schot Jamie McLeary.

Stand na eerste ronde:

1. Matthew Baldwin (Eng) 67 -5

. Kalle Samooja (Fin) 67

. Rhys Enoch (Wal) 67

. Adrien Bernadet (Fra) 67

. Jamie McLeary (Sch) 67

. Janne Kaske (Fin) 67

. Charlie Ford (Eng) 67

. Antti Ahokas (Fin) 67

. Clément Sordet (Fra) 67

. Mathieu Fenasse (Fra)67

151. Kevin Hesbois (Bel)79